Esport

Om Esport

Esport også kendt som elektronisk sport, er en betegnelse for de sportsgrene der spilles på en konsol, de fire største esports er CSGO, LOL, DOTA 2 og FORTNITE.

I Stjær er der fokus på både CSGO og FORTNITE, vi har 5 træninger om ugen; 2 mandag og 3 onsdag, en træning varer halvanden time, de er opbygget på følgende måde:

Vi starter med opvarmning derefter er der træningsøvelser, så har vi en pause på ca. 15 minutter hvor vi laver noget fysisk, og til sidst spiller vi en kamp.

Der er 4 trænere i alt, der er som minimum 2 trænere på til hver træning.

Træningerne foregår i caféteriet i hallen, vi har 11 computere i alt, 10 til eleverne og en til trænerne.

Vi har meget fokus på at børnene taler ordentligt til hinanden, og hvis de bander skal de stå stille i deres spil i 10 sekunder som straf.

Vores trænere er meget engageret i at lære fra sig, de er nemlig selv gamere, som har spillet i mange år.

Vi har besluttet os for at sige nej til alt andet end vand når de sidder ved computeren, vi har nemlig ikke lyst til at hjælpe stereotypen med at gamere spiser og drikker meget usundt.

Covid19 Retningslinier

Retningslinjer for spilleren

Inden træningen starter:

1. Du tager ikke til træning, hvis du føler dig det mindste sløj – og du husker selvfølgelig at melde fra i så god tid som muligt, hvis du bliver hjemme.
  2. Du har vasket dine hænder.
  3. Du ankommer gerne med eget udstyr (tastatur, mus, musemåtte og headset), som du har rengjort grundigt inden ankomst

Under træningen:

1. Du sørger for at vaske dine hænder som det første, når du ankommer til træning.
  2. Du tilkobler dit medbragte udstyr og husker at spritte af, samt den bordplade du sidder ved, som det første.
  3. Du følger og respekterer din træners retningslinjer og anbefalinger for ophold i lokalet, afstand til andre og hyppig afspritning og vask af hænder.
  4. Nys og host i dit ærme – ikke hånden.
  5. Vask dine hænder efter pause og/eller efter spisning.

Efter træning:

1. Du husker at spritte og rengøre skærm, headset, tastatur, mus, musemåtte – især, hvis det ikke er dit eget.
  2. Der er ingen krammere og highfives i denne periode – lav eventuelt ”albue bumps” i stedet.
  3. Vask dine hænder når du forlader esportsforeningen.

Retningslinjer for forældre

1. Aflever og hent dit barn uden for foreningen.
  2. Vær med til at minde dit barn om at vaske hænder før under og efter esportsaktiviteten, samt rengøring af eget esportsudstyr.

Opstarten

10 computere på rad og række med lysende tastaturer og tilhørende sorte gamerstole, opstillet i et nyetableret lokale ved siden af cafeteriaet i Stjærhallen. Det er de fysiske rammer for Stjær eSport, en helt ny afdeling under Stjær Boldklub, som søndag den 1. december 2019 blev indviet med bobler og kage i overværelse af 75 fremmødte.

I over et år har et udvalg bestående af frivillige forældre arbejdet sammen med Stjær Boldklub på at få en lokal eSport afdeling op at stå under boldklubben. Med den nye eSport afdeling vil klubben give alle mulighed for at samles om en fælles interesse for spil i trygge rammer og med godkendte instruktører, og samtidig giver det også klubben mulighed for at tiltrække personer, som ikke forvejen er del af det lokale foreningsliv.

Træningen i Stjær vil ud over spil også bestå af fysiske øvelser så det passer ind i foreningen. Der er på nuværende tidspunkt tilkoblet 5 lokale trænere, der alle har været på kursus hos DGI. I første omgang udbydes otte hold, som hver spiller en gang om ugen i halvanden time. Holdene er sammensat efter alder, og computerspillene er Fortnite og Counter-Strike.

Træningen begyndte mandag den 2. december 2019, vi opfordrer alle til at bruge ventelistefunktionen til at markere deres interesse og så vil foreningen forsøge at tilpasse holdene herefter.

Opbakningen til projektet har været stor. Stjærskolen har lagt lokale til, SKT Byg har stået for indretningen af lokalet, Stjær Boldklub har finansieret ombygningen og til selve udstyret har arbejdsgruppen været i stand til at rejse 156.000 sponsorkroner, herunder fra Idrætspuljen Skanderborg, DGI’s foreningspulje og Startpuljen i Skanderborg Kommune. Aura Energi sponsorerer fiberlinjen samt drift.

René Domino

(4054 0439 / mail@birkdomino.dk)