Esport

Om Esport

Esport også kendt som elektronisk sport, er en betegnelse for de sportsgrene der spilles på en konsol, de fire største esports er CSGO, LOL, DOTA 2 og FORTNITE.

I Stjær er der fokus på både CSGO og FORTNITE, vi har 5 træninger om ugen; 2 mandag og 3 onsdag, en træning varer halvanden time, de er opbygget på følgende måde:

Vi starter med opvarmning derefter er der træningsøvelser, så har vi en pause på ca. 15 minutter hvor vi laver noget fysisk, og til sidst spiller vi en kamp.

Der er 4 trænere i alt, der er som minimum 2 trænere på til hver træning.

Træningerne foregår i caféteriet i hallen, vi har 11 computere i alt, 10 til eleverne og en til trænerne.

Vi har meget fokus på at børnene taler ordentligt til hinanden, og hvis de bander skal de stå stille i deres spil i 10 sekunder som straf.

Vores trænere er meget engageret i at lære fra sig, de er nemlig selv gamere, som har spillet i mange år.

Vi har besluttet os for at sige nej til alt andet end vand når de sidder ved computeren, vi har nemlig ikke lyst til at hjælpe stereotypen med at gamere spiser og drikker meget usundt.

Opstarten

10 computere på rad og række med lysende tastaturer og tilhørende sorte gamerstole, opstillet i et nyetableret lokale ved siden af cafeteriaet i Stjærhallen. Det er de fysiske rammer for Stjær eSport, en helt ny afdeling under Stjær Boldklub, der i dag, søndag den 1. december 2019 blev indviet med bobler og kage i overværelse af 75 fremmødte.

I over et år har et udvalg bestående af frivillige forældre arbejdet sammen med Stjær Boldklub på at få en lokal eSport afdeling op at stå under boldklubben. Med den nye eSport afdeling vil klubben give alle mulighed for at samles om en fælles interesse for spil i trygge rammer og med godkendte instruktører, og samtidig giver det også klubben mulighed for at tiltrække personer, som ikke forvejen er del af det lokale foreningsliv.

Træningen i Stjær vil ud over spil også bestå af fysiske øvelser så det passer ind i foreningen. Der er på nuværende tidspunkt tilkoblet 5 lokale trænere, der alle har været på kursus hos DGI. I første omgang udbydes otte hold, som hver spiller en gang om ugen i halvanden time. Holdene er sammensat efter alder, og computerspillene er Fortnite, Counter-Strike og League of Legends.

Træningen begyndte mandag den 2. december 2019 og de første børnehold i CS-GO og Fortnite er fyldte, men vi opfordrer alle til at bruge ventelistefunktionen til at markere deres interesse og så vil foreningen forsøge at tilpasse holdene herefter.

Opbakningen til projektet har været stor. Stjærskolen har lagt lokale til, SKT Byg har stået for indretningen af lokalet, Stjær Boldklub har finansieret ombygningen og til selve udstyret har arbejdsgruppen været i stand til at rejse 156.000 sponsorkroner, herunder fra Idrætspuljen Skanderborg, DGI’s foreningspulje og Startpuljen i Skanderborg Kommune. Aura Energi sponsorerer fiberlinjen samt drift.

Trænerprofiler

OnkelJannik

Gamertag: OnkelJannik

Alder: 20 år

League of legends: 1300 timer

Rank peak: Diamond

CS:GO: 600 timer

Rank peak: Master Guardian2

Fortnite: Nybegynder, dog bred forståelse for Battle Royale spil gennem PUB:G

Jeg går meget op i fodbold i min fritid. Har spillet eliteniveau som barn og som hygge idag. Er også en ivrig gamer når det kommer til E sport. Konkurrence er det fedeste!

Jeg vil lægge stor vægt på sammenhold på alle holdene, men også udvikling af de individuelle spillere så alle rykker sig.

Sacredstars

Gamertag: Sacredstars

Alder: 20 år

League of Legends: 2000 timer (har spillet semi pro)

CS:GO: 250 timer

Fortnite: 1 spil

Jeg spiller selv meget computer det er dog mest LoL, men jeg spiller også engang i mellem CS:GO. Jeg ser altid de professionelle kampe i både LoL og CS, så jeg har godt styr på taktikker osv.

Som træner går jeg meget op i at vi alle skal kunne snakke ordentligt til hinanden, ellers kan det blive nogle lange træninger. Jeg går også meget op i at alle forstår hvad der skal ske når vi sætter jer i gang.

The Renegade

Gamertag: The Renegade

Alder: 19 år

CS:GO: 3000 timer

Rank peak: Supreme Master First Class

League of Legends: 750 timer

Rank peak: Diamond

Som mindre brugte jeg meget af min tid på badminton banen, hvor mit konkurrence-gen trak mig fra kamp til kamp og senere op i mesterrækken. Nu benytter jeg det meste af min tid på skolearbejde og på at udvikle mig som esports udøver.

Som træner vil mit fokus ligge på sammenhold og fællesskab, for selvom udvikling er vigtigt, så synes jeg, at det er endnu vigtigere, at vi får hygget os imens vi fokuserer.

René Domino

(4054 0439 / mail@birkdomino.dk)